Konzervirana srdela obično ima i manje žive od mnogih drugih vrsta ribe iz konzerve i odličan je izbor kad vam svježa nije dostupna, kaže nutricionistkinja za večernji.hr.

Prošla je godina dana od kad su mnogi počeli doma ‘skladištiti’ zalihe ​​sredstva za dezinfekciju, toaletnog papira i konzervirane hrane koja ih je trebala prehraniti za vrijeme karantene, ako se trgovine nekim čudom isprazne. I premda se sad već ta pomama stišala, mnogi će u svojim smočnicama uvijek imati barem par konzervi gotovih jela. Konzerviranje hranu održava svježom i jestivom, pogotovo onu koja je sklona razvoju raznih patogena, a u procesu konzerviranja namirnice prolaze i proces sterilizacije. – Rezultat je, na žalost, značajan gubitak nutrijenata, no jednom kad se konzervira voće ili povrće tako može stajati godinama, sigurno od opasnih mikroorganizama – objašnjava nutricionistkinja dr. Jess Cording i otkriva koja je prema mišljenju struke najzdravija konzervirana hrana.

To su sigurno, kaže, srdele u konzervi ili sardine, ali i druga konzervirana riba koja je pristupačan izvor proteina, ali i održiva i ne zahtijeva dugu pripremu ili kuhanje. Dodavanje konzervirane ribe u prehranu ima brojne zdravstvene prednosti. – Konzervirane srdele obično imaju manje žive od mnogih drugih vrsta ribe i smatraju se jednim od najboljih izbora morske hrane, pogotovo ako vam svježa nije dostupna – rekla je Cording.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/lifestyle/nutricionisti-kazu-da-i-hrana-iz-konzerve-moze-biti-zdrava-a-ovo-je-najzdravija-1475752 – www.vecernji.hr

email iconKontaktirajte nas
Opreativni program za pomorstvo i ribarstvo