Konzorcij na čelu s ŠPANJOLSKIM UDRUŽENJEM ZA UZGOJ RIBE (APROMAR) uz sudjelovanje ostala i četiri partnera: SGS TECNOS (Španjolska), talijansko udruženje za akvakulturu API (Associazione Piscicoltori Italiani), tursko sveučilište Dokuz Eylul Sveučilište i HRVATSKA GOSPODARSKA KOMORA (HGK) identificirati su zajedničke potrebe, kao što su profesionaliziranje sektora akvakulture i poboljšanje njegove konkurentnosti kroz standardizaciju i inovaciju osposobljavanja na europskoj razini i razvoj potrebnih sadržaja za edukaciju osoblja vezano na zdravlje i dobrobit riba korištenjem novih tehnologija.

Rođena je ideja o izradi aplikacije “app_HEALTHY_FISH” sa predviđenih 24 mjeseci razvojnog perioda, koji je započeo u studenom 2015.

Projekt se financira iz aktivnosti “Strateško partnerstvo” unutar Erasmus + programa Europske komisije, posebice iz KA2: “Suradnja za inovacije i razmjena dobrih praksi ”

Cilj Projekta je razviti “Program obuke za sektor akvakulture standardiziran na europskoj razini”, koji uključuje module obuke za edukaciju profesionalaca i uključuje i sadržaj obuke potrebne za osposobljavati kadrova u ZDRAVLJU i DOBROBITI riba i FIZIČKO-KEMIJSKOJ kontroli.

Nakon dvije godine rada na projektu u Valenciji na Sveučilištu Cardenal Herrera-CEU 24. listopada 2017. održano je predstavljanje projekta na europskoj razini. Konzorcij projekta predstavio je aplikaciju te njezine mogućnosti i funkcionalnosti.
Program obuke HEALTHY FISH spreman je za korištenje preko Moodle platforme koja svim zainteresiranima osigurava otvoreni pristup. Na platformu je moguće pristupiti na dva načina: preko službene stranice projekta ili preko Moodle aplikacije dostupne Google Play za android platformi te u Apple Store-u za iOS
Nakon kreiranja besplatnog korisničkog računa zainteresirani korisnik imati će pristup:

•    Cjelokupnom programu obuke koji sadrži 11 modula, dostupan za pregledavanje ili preuzimanje u PDF. Formatu. Program je dostupan na 5 različitih jezika: španjolskom, engleskom, turskom, talijanskom te hrvatskom jeziku
•    Testovima po svakom pojedinom modulu (10 pitanja višestrukog izbora po modulu) i finalnom testu (30 pitanja), također dostupnom na 5 jezika
•    Chatu s drugim korisnicima i više funkcionalnosti na webu
•    Dobivanju potvrde o znanju izdanu i potpisanu od strane jednog od entiteta

 

email iconKontaktirajte nas
Opreativni program za pomorstvo i ribarstvo