Krema od soli:

Od bjelanjaka jaja i listića ružmarina (može i ostalo začinsko bilje po  želji – timijan, bosiljak, korijander, kopar ili koromač) istučemo  čvrsti snijeg. Dodajemo krupnu morsku sol, miješajući napravimo kremastu  smjesu.

Priprema:

Na pogodan lim za pečenje stavimo krupnu sol, na nju položimo očišćenog  brancina, prekrijemo ga kremom od soli te stavimo peći u prethodno  zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva. Sol na sebe preuzima ulogu peći te  kuha i peče ribu istovremeno čuvajući sve sokove. Gotova je za 20-30  minuta, ovisno o veličini. Sol razbijemo, oslobodimo ribu te je  očistimo.

Napomena:

Riba spremljena na ovaj način je izrazito ukusna, sočna, meka, dovoljno slana te nije potrebna dodatna intervencija sa začinima.

IZVOR:

email iconKontaktirajte nas
Opreativni program za pomorstvo i ribarstvo