Istraživanja koja smo proveli na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na uzorku od 1151 konzumenta svježe ribe pokazala su da je neznanje (neznanje kupovine ribe, pripreme jela od svježe ribe) jedan od ključnih razloga zašto hrvatski potrošači ne kupuju, a potom i ne konzumiraju češće ribu.

Zato u ovom članku donosimo ideje za namirnice i začine koji se savršeno sljubljuju s pojedinim morskim organizmima.

BIJELA RIBA PLAVA RIBA DAGNJE I KUNJKE HOBOTNICA KAMENICA
Rajčica Češnjak Limun Limun Šparoge
Peršin Peršin Češnjak Maslinovo ulje Maslac
Limeta Vino Luk Paprika Celer
Limun Limun Peršin Peršin Luk
Češnjak Limeta Tjestenina Čili Limun
Poriluk Bosiljak Riža Lovor Mozzarella
Mahune Vlasac Juhe Pinjoli Češnjak
Maslac Kapari Rajčica Tjestenina
Komorač Rajčica Komorač Peršin
Tikvice Masline Crveni luk
Juha Ružmarin Vlasac
Blagi sirevi Komorač
ŠKAMPI I KOZICE DIMLJENA RIBA LIGNJA SUSHI RAKOVI
Peršin Šparoge Češnjak Wasabi Chili
Rajčica Jaja Limun Luk Tjestenina
Mekani sirevi Maslac Limeta Sezam Majoneza
Limeta Limun Luk Umak od soje Umak od soje
Limun Gljive Peršin Riža Wasabi
Đumbir Luk Papar Papar Sezam
Korijandar Krumpir Timijan Limeta Riža
Curry Blagi sirevi Kim Limun Peršin
Tikvice Đumbir Đumbir
Slanina Kus-kus Korijandar
Korijandar Grašak
Krastavci Poriluk

Prepustite se kreativnosti u kuhinji i isprobajte morska jela s nekim novim začinima i u nekim novim kombinacijama.

Autor: Marina Tomić Maksan (Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet)

email iconKontaktirajte nas
Opreativni program za pomorstvo i ribarstvo