Često ni mi odrasli ne znamo razlikovati inćun i srdelu, bijelu i plavu ribu, ne znamo koja je riba prisutna u našem moru, a koja je sigurno uvozna.

Kako bi od malih nogu znali da je morski jež stanovnik čistih mora, da hobotnica ima 3 srca, da sipa ima krv modre boje, te da orada pripada u skupinu bijelih riba i još puno toga više, tu je memory domaćeg branda Riblja priča.

JADRANSKA PRIČA - edukativna hrvatska igra (memory) s najpoznatijim jadranskim organizmima
Iza branda Riblja priča stoje Marina i Filip, dva agronoma. Ideja za memoryem i blogom Riblja priča došla je sasvim slučajno. Marina je kroz istraživački posao spoznala da Hrvati jedu premalo ribe, a Filip je čovjek s mora, koji je cijeli život proveo uz more i s ribom. Tako su prije 3 godine odlučili pokrenuti blog s ciljem promocije konzumacije ribe. Pripremali su redovito jela od ribe i ostalih morskih plodova, kao i educirali pratitelje zašto je važno jesti ribu. Prije godinu dana postali su roditelji i tada su počeli razmišljati kako educirati svoje dijete, ali i svu ostalu djecu o najpoznatijim stanovnicima Jadrana.

Tako se rodila ideja za memoryem Jadranska priča. Memory se sastoji od 24 kartice, odnosno 12 parova. Spomenuti ćemo samo neke od organizama Jadranskog mora koje ćete pronaći u ovoj društvenoj igri – tu su raža, hobotnica, sipa, morski jež, dagnja, orada…

JADRANSKA PRIČA - edukativna hrvatska igra (memory) s najpoznatijim jadranskim organizmima

Želja je bila da organizmi budu što sličniji onima u stvarnom svijetu, a opet privlačni djeci. Njihovu ideju u stvarnost su pretočili poznati i sjajni hrvatski ilustratori Tena Letica i Ivan Dilberović.

Kako to ne bi bio samo običan memory, u kutiji se krije i brošura s opisom svakog morskog organizma pa ćete tako saznati da tuna može postići brzinu i do 70km/h, da lignja ima čak 4 srca ili da morska zvijezda može imati i do 40-ak krakova.

Posebnu čar memoryu daje personalizirana kartica, na kojoj piše ime djeteta, vlasnika memorya Jadranska priča.

Memory je namijenjen djeci u dobi od 3 godine nadalje, ali je zanimljiv i edukativan i za starije.

Riblju priču možete pratiti na njihovom instagram i facebook profilu, gdje redovito objavljuju zanimljivosti iz morskog svijeta.

Autori: Marina i Filip, Riblja priča

email iconKontaktirajte nas
Opreativni program za pomorstvo i ribarstvo