Obožavamo dobru juhu, bogati fiš i gulaš s lignjama pa pa vam Jutarnji.hr donosi 10 recepata  koje svakako vrijedi isprobati.

Sve što ovih dana želimo su topla, utješna, okusom bogata jela na žlicu. I dok kroz tjedan obično biramo različite varijante povrtnih variva, a subotom kuhamo mesni gulaš, ovog petka odlučili smo se baciti na pripremu ribe. Nećemo je ni frigati, ni peći u pećnici već ćemo od nje, pogađate, napraviti ukusno jelo na žlicu. U slučaju da ste danas propustili odlazak u ribarnicu, ne brinite, uvijek možete koristiti i smrznutu ribu ili recepte jednostavno spremiti te ih iskoristiti i u nadolazećim danima.

KLASICI KOJE OBOŽAVAMO

Bistre juhe uvijek su dobrodošao dodatak svakom stolu, baš kao i kvalitetan, bogati fiš paprikaš te bakalar na juhu s krumpirom kojeg najčešće radimo na Badnjak. Ne zaboravite niti bouillabaisse recept za koji je s nama podijelio chef Christian Misirača. Vjerujemo da nećete ostati razočarani.

BISTRA JUHA OD ŠARANA

FIŠ PAPRIKAŠ

BAKALAR NA JUHU S KRUMPIROM

RIBLJA JUHA S BLITVOM

BOUILLABAISSE​

GULAŠ I JOŠ BOGATIJI RUČAK NA ŽLICU

Gusti riblji gulaš uz hrskavi, tostirani kruh ručak je o kojem ovih dana maštamo. Napravite ga s lignjama, a tu je i recept za gustu juhu od kokota, povrća i bijelog vina s kojom također ne možete pogriješiti.

GUSTI GULAŠ S LIGNJAMA

GUSTA JUHA OD KOKOTA, POVRĆA I BIJELOG VINA

MALO DRUGAČIJA JELA NA ŽLICU

U slučaju da se poželite odmaknuti od klasike i napraviti malo drugačiji ručak, inspirirajte se receptima koje ostavljamo u nastavku. Tu je recept Mate Jankovića za gustu riblju juhu koja, kako je rekao poznati chef, nije ni gregada, ni brodet, ni popara, ni lešo, ali je fino, zatim aromatičan curry s oslićem i jadranskim kozicama te riblja juha s mahunama i slanutkom po receptu Nastasje Chiare Petrić.

“NIJE NI GREGADA, NI BRODET, NI POPARA NI LEŠO ALI JE FINO”

CURRY S OSLIĆEM I JADRANSKIM KOZICAMA

RIBLJA JUHA S MAHUNAMA I SLANUTKOM

Originalni članak pročitajte OVDJE

email iconKontaktirajte nas
Opreativni program za pomorstvo i ribarstvo