Ponovno kreće trajektna linija Zadar-Ancona koja je bila obustavljena zbog epidemije. Kako donosi portal rtl.hr, od nedjelje će ova linija, koja će ploviti dva puta na tjedan, biti namijenjena isključivo teretnom prometu. Cilj je olakšati gospodarstvenicima izvoz u Italiju. Kome će linija biti korisna i kako se Jadrolinija pripremila za putovanje pod posebnim mjerama?

Inače putnička linija sada je postala teretna, a uspostavljena je zbog zatvorenih granica i otežanog izvoza. Uz posebne mjere opreza trajekt Marko Polo u nedjelju će zaploviti prema Italiji. S kartama kupljenim preko interneta, ukrcavat će se samo teretna vozila, a vozači s posadom broda neće biti u kontaktu.

”Što se tiče samih vozača oni će se kretati izoliranim koridorima do svojih kabina, a prilikom iskrcaja istima će se vratiti do svojih vozila”, rekao je Jurica Jordan, zapovjednik trajekta Marko Polo.

Uz posebne koridore za vozače do kabina, obavezno će biti mjerenje temperature, a na brodu je zabranjeno posluživanje hrane i pića.

”Poslije iskrcaja izolirat će se cijeli brod i zabranit će se izlazak posade van broda. Što se tiče dolaska u Zadar u kontaktu smo s Civilnom zaštitom”, dodaje Jordan.

Ostatak zanimljivog teksta pročitajte ovdje.

email iconKontaktirajte nas
Opreativni program za pomorstvo i ribarstvo