1. Filete brancina pospite Vegetom Twist za ribu, pokapajte maslinovim uljem i pustite da se marinira oko sat vremena.

2.
Na filete stavite na prutiće narezanu mrkvu i tikvice, savijte u svitak i pričvrstite čačkalicama.

3.
U 500 ml kipuće vode stavite preostalo ulje, češnjak narezan na listiće, sol i limunov sok. Savitke stavite u kipuću vodu i kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta.

4.
Krumpir i komorač narežite, skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite. Povrću dodajte maslac i vruće usitnite u pire.

5.
Listove blitve skuhajte u posoljenoj vodi.

6.
Umak pripremite tako da na ulje dodate protisnuti češnjak, podlijte temeljcem u kojem su se kuhali savici ribe, umiješajte Gussnel razmućen u vrhnju i kratko prokuhajte. Umak, po potrebi, posolite, a po želji možete dodati i limunov sok.

Posluživanje:
Tople riblje savitke prelijte umakom i poslužite s prilogom od blitve u obliku zdjelica (pomoću kalupa dobiven okrugli oblik) napunjene pireom od krumpira i komoračem.

Savjet:
Umjesto brancina možete koristiti filete neke druge bijele ribe.