Filete brancina začinite solju i paprom. Povrće narežite na tanke rezance i kratko prokuhajte (1 minutu) u kipućoj vodi i odmah ohladite. Na dasku za rezanje položite filet brancina. Na repni dio fileta stavite pripremljeno povrće. Pažljivo zarolajte filet i pričvrstite kuharskim koncem. Pripremljene rolice položite na lim za pečenje i prelijte s malo maslinova ulja. Ribu pecite 15 minuta na 200°C.

Za to vrijeme u posudi na pari istucite žumanjak i pjenušac u pjenasti umak pa umiješajte maslac. Na tanjur stavite umak i slani krumpir koji ste oplemenili s malo maslaca i sitno sjeckanim peršinom. Na vrh položite rolicu od brancina..

Napomena:

Na ovaj se način mogu spremati i fileti drugih riba. Kako biste spriječili da povrće izgori pri pečenju, prekrijte ga aluminijskom folijom. Umjesto krumpira, kao prilog možete poslužiti rižu, proso ili kus-kus, pazeći da prilog ne bude preintenzivna okusa kako ne bi nadvladao okus ribe. Uz jelo se može poslužiti pjenušavo brut vino koje se upotrebljava pri izradi umaka.

Vrijeme:

Vrijeme pripreme: 30 minuta
Vrijeme pečenja: 15 minuta