1. Pomiješajte brašno, sol, prašak za pecivo i (ohlađene) komadiće maslaca.
  2. Dodajte toj smjesi razmućeno jaje i sve dobro izmiješajte (nemojte to činiti rukama).
  3. Sada rukama oblikujte “lopticu” koju potom stavite hladiti u hladnjak na oko sat vremena.
  4. Razvaljajte tijesto tako da pokrijete prethodno nauljeni pleh (ne zaboravite da tijestom trebate obuhvatiti i rubove pleha).
  5. Stavite peći tijesto 15-ak minuta u prethodno zagrijanu pećnicu (na 180C).
  6. Pomiješajte vrhnje za kuhanje, sirni namaz, sol, papar, maslinovo ulje i prethodno nasjeckani poriluk.
  7. Smjesi dodajte razmućena jaja.
  8. Dobivenom smjesom premažite (napola) pečeno tijesto.
  9. Po smjesi pospite parmezan i potom poslažite srdele.
  10. Vratite u pećnicu i pecite još 30 minuta na 180C.
  11. Uživajte u ovom hrskavom i ukusnom slanom “kolaču”.