1. Pastrve očistite, operite i posušite papirnim ubrusom pa malo posolite. U limunovu soku razmutite Vegetu pa tom mješavinom dobro natrljajte ribe iznutra i izvana.

2. Posložite ih u vatrostalnu zdjelu namazanu maslacem, podlijte s 50 ml vode te pospite nasjeckanim vlascem. Pecite pokriveno aluminijskom folijom u pećnici zagrijanoj na temperaturi od 180-200°C oko 20-25 minuta.

3. U međuvremenu na preostalom maslacu kratko popecite krušne mrvice pa ih prelijte preko već skoro pečene ribe.

4. Vratite u pećnicu i još kratko zapecite.

Posluživanje:

Pastrvu pospite nasjeckanim peršinom, ukrasite limunom i poslužite s kuhanim krumpirom.

Savjet:

Po želji, uz preljev od maslaca i mrvica možete dodati i izmiješano kiselo vrhnje pa sve još kratko zapeći u pećnici. Time ćete dodatno obogatiti ovo ionako ukusno i zanimljivo jelo.

Mala tajna:

Pri čišćenju pastrvu nemojte puno ispirati kako biste sačuvali vlažnost kože pa ona pri pečenju neće pucati.