1. Lagano posolite vodu i skuhajte ječam (oko 40 minuta).
2. U lagano posoljenoj vodi kojoj ste dodali kadulju, limunov sok, peršin, kuhajte osliće 10-ak minuta.
3. Bob skuhajte u posoljenoj vodi (oko 10 minuta). Kuhani bob operite hladnom vodom, ocijedite ga i uklonite opne.
4. Osliće natrgajte na manje komadiće, a tekućinu (riblji temeljac) u kojoj se kuhala riba procijedite.
5. Za preljev sitno nasjeckajte češnjak, a kapare operite pod vodom i ocijedite. Pomiješajte ih s filetom inćuna i usitnite štapnim mikserom.
6. Dodajte limunov sok, papar i riblji temeljac. Prelijte maslinovim uljem i sve zajedno izmiješajte.
7. Kuhanoj ribi i bobu dodajte ocijeđen ječam koji ste prethodno dobro isprali pod hladnom vodom.
8. Ribu, bob i ječam prelijte pripremljenim salatnim preljevom, sve zajedno dobro promiješajte te, ukoliko je potrebno, još malo dosolite.
9. Ostavite neko vrijeme u hladnjaku da se salata dobro ohladi i okusi prožmu.

Posluživanje:

Poslužite ohlađeno uz čašu kvalitetnog bijelog vina.

Savjet:

Poslužite posuto nasjeckanim peršinovim listom uz dodatak maslina.