1. Očišćenu ribu nakapajte limunovim sokom pa pospite Vegetom mediteran izvana i iznutra. U utrobu svake ribe stavite list lovora, masline, naribanu limunovu koricu i đumbir. Tako pripremljenu ribu stavite na hladno mjesto oko pola sata.

2. Za to vrijeme pripremite rajčice. Narežite ih na četvrtine, očistite od sjemenki i dobro ocijedite.

3. Stavite ih u lim koji ste prethodno obložili aluminijskom folijom, pospite šećerom, Vegetom mediteran i origanom. Prelijte maslinovim uljem i pecite u pećnici zagrijanoj na 150 °C oko 45 minuta.

4. Mariniranu ribu uvaljajte u brašno i pecite na zagrijanom ulju sa svake strane 8 do 10 minuta (ovisno o veličini ribe).


Posluživanje:

Pečene rajčice stavite na odgovarajući pladanj, pospite nasjeckanim češnjakom i peršinom te poslužite uz pečenu ribu.

Savjet:
Za pripremu pečenih rajčica upotrijebite mesnate rajčice (s manje koštica).