1.  Izrežite papir za pečenje veličine i oblika pleha za pećnicu. Pripremite povrće za škartoc: redom tikvicu i krumpir izrežite na tanje ploške, papriku također očistite i izrežite na trakice ili trokute. Ribu očistite i isfiletirajte te pripremite s ostalim povrćem tikvicom, paprikom, cherry rajčicom, crnim maslinama i kaparima.

2. U posudi zagrijte vodu, ubacite  temeljac za riblja jela, iskuhajte temeljac dok ga ne reducirate na pola, narežite svježi peršin i dodajte u posudu. Po potrebi zgusnite Gussnelom. Kad ste dobili umak, stavite ga na stranu.

3. U papir za pečenje posložite povrće i na povrće odložite file ribe. Zalijte ribljim umakom i papiru za pečenje umotajte rubove tako da stvorite vakuum tijekom pečenja. Tako zamotan škartoc stavite peći u pećnicu prethodno zagrijanu na 180 °C/10 min.

Posluživanje:

Nakon 15 -18 min. u pećnici škartoc izvadite, stavite ga na tanjur ili oval i otvorite. Servirajte i jedite iz škartoca.

Savjet:

Povrće koje zahtijeva dužu termičku obradu kao npr. krumpir prethodno kratko blanširajte da omekša (samo ako ga želite u većoj veličini).

Mala tajna:

Na isti ovakav način u masnom papiru možete pripremiti i piletinu. Ribu zamijenite piletinom, a ostatak s povrćem je isti. Za piletinu će trebati duže vremena da se ispeče, pa prema tome možete koristiti i tvrđe povrće.

Napomena:

Pripazite na paru prilikom otvaranja škartoca, mogla bi vas opeći