BRUSCHETTE SA SLANIM INĆUNIMA
Bruschetta je izvorno talijansko jelo, koje se poslužuje kao predjelo, a danas se svugdje u svijetu, pa tako i kod nas, sve češće konzumira kao međuobrok ili brzi obrok. Upravo zato je originalan recept (pečeni kruh, češnjak, maslinovo ulje, sol i papar) danas nadopunjen brojnim inačicama, poput onog s pršutom, mozzarelom, gljivama i slično. Ovdje donosimo recept za riblju verziju bruschetta – bruschette s inćunima.
Izvor recepta |
Težina pripreme |
Marina Tomić Maksan
|
Lagano  
|
Priprema:
- Na zagrijano maslinovo ulje dodajte usitnjeni češnjak.
- Kada je češnjak omekšao, dodajte pelate ili svježu rajčicu narezanu na kockice te dinstajte na laganoj vatri dok rajčica ne postane mekana.
- Sada je vrijeme da slani inćuni daju svoj doprinos konačnom okusu pa ih pridružite rajčici (nemojte soliti jer su inćuni već dovoljno slani).
- Dodajte svježi bosiljak i još kratko kuhajte.
- Na drugoj tavi tostirajte kruh (sa svake strane kratko prepecite kruh koji ste prethodno namazali s malo maslinovog ulja).
- Na kruh servirajte umak od rajčice i inćuna.
- Prepustite se punoći okusa i mirisa.
- Poslužite uz čašu kvalitetnog crnog vina.